Matić Poljana je visoravan duga oko 3 km, udaljena od Begovog Razdolja lagane šetnje 2,5 km. U središnjem dijelu nalazi se spomenik palim borcima iz 2. svjetskog rata. U pravilnom nizu postavljeno je 26 vapnenačkih monolita koji simboliziraju kolonu partizana koji su se ovdje smrznuli prilikom marša u veljači 1944.

Bijele i Samarske stijene jedan su od najatraktivniji planinarski izlet u Hrvatskoj jer je priroda ovdje stvorila galeriju nevjerojatnih krških oblika. Znameniti prsti (slika)  tj. uske šiljate stijene, jedan su od naših najeksponiranijih planinskih motiva. Vihoraški put spaja Samarske i Bijele stijene, prolazi neprohodnim divljim terenom i spada u pravu planinarsku poslasticu. Ne krećite na izlet nespremni!

Nacionalni park Risnjak planinarima i svim posjetiteljima željnih osvajanja vrhova te uživanja u prekrasnim vidicima predlažemo uspon na Veliki Risnjak(1528m) i Snježnik(1506m). Na raspolaganju  je nekoliko planinarskih staza, a vi sami odlučite odakle ćete krenuti. Za sve posjetitelje koji baš i nisu  vični penjanju preporučamo posjet izvoru rijeke Kupe ili obilazak poučne staze Leska.